Kapatılacağı iddialarıyla gündeme gelen Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümü’nde incelemelerde bulunan TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Bursa’daki üniversite ve kamu hastanelerimizdeki çocuk onkoloji bölümlerinde sağlık hizmetimiz kesintisiz devam ediyor. Tedavi gören hiçbir çocuğumuzun mağdur olmasına izin vermeyiz” diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi, Şehir Hastanesi ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Çocuk Onkolojisi Bölümlerinde gün içinde incelemelerde bulunan TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden gündeme gelen iddiaları yerinde değerlendirdi. Hastanelerde Başhekim ve Çocuk Onkoloji hekimleriyle durumu değerlendiren Esgin, hastanede poliklinik ve klinikleri ziyaret ederek hasta ve hasta yakınlarının talep ve beklentilerini dinledi.

Esgin hastane incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BURSA’DA SAĞLIK HİZMETİ KESİNTİSİZ SÜRÜYOR
“Türkiye, 20 yıldır başarıyla uyguladığı sağlık alt yapısı ve sistemiyle dünyanın sağlık alanında önde gelen ülkelerinden birisi haline geldi. Bu başarının arkasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin yaptığı sağlık yatırımları ile hekim ve sağlık çalışanlarımız vardır. Vatandaşlarımızın sağlıktaki memnuniyeti yüzde 39’lardan yüzde 72’lere çıktı.

ÇOCUK ONKOLOJİDE HASTALAR EMİN ELLERDE
Bursa’mızda da sağlık hizmetlerimiz eksiksiz ve kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Sağlık yatırımlarımıza her yıl bir yenisini ekliyoruz. Halkımızın en etkin ve kaliteli sağlık hizmetini alması noktasında çalışıyoruz. Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümünün kapatılacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade etmiştik. Bugün de hastanemizi yerinde inceleyerek hekimlerimiz ve hasta yakınlarımız ile görüştük. Bununla beraber Şehir Hastanesi ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de Çocuk Onkoloji Bölümlerimizi yerinde inceledim.

HİÇKİMSE KANSER HASTALARI ÜZERİNDEN POLEMİK ÜRETİLMESİN
Bundan kimsenin kuşkusu olmasın ki üniversite ve kamu hastanelerimizdeki çocuk onkoloji bölümlerimiz emin ellerde. Hastalarımız ve hasta yakınlarımızın da verilen sağlık hizmetinden en üst seviyede memnun olduğunu görüyorum. Hiç kimse hiçbir şey adına kanser hastası çocuklarımız ve aileleri üzerinden

polemik üretmesin. Elbette süreç içerisinde yerinde yenilik ve düzenlemeler yapacağız. Halkımızın sağlık hizmetinden kusursuz şekilde faydalanması noktasında 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da yapılması gereken ne varsa onu da biz yaparız.”

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Beige Simple Photo Fashion Youtube Thumbnail 62 için yorumda bulun

    için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak için ilk yorumu yapabilirsin.