Kadın Kooperatifleri Eğitim Projesi Kapanış Programı Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğu Marmara Bölgesi Kadın Girişimci Kurulları tarafından BTSO Akademi işbirliğinde

Doğu Marmara Kadın Girişimci Kurulları Kooperatif Eğitimlerine 750’den Fazla Kişi Katıldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Doğu Marmara Bölgesi Kadın Girişimci Kurulları tarafından BTSO Akademi işbirliğinde, kadın kooperatiflerine yönelik düzenlenen eğitim projesinin altıncı ve son eğitimi “Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama” ve “E-Ticaret ve Sosyal Medya Pazarlaması İçin Mobil Fotoğrafçılık” konularında gerçekleştirildi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) çatısı altında faaliyetlerini sürdüren TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), kadın girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Doğu Marmara Bölgesi Kadın Girişimci Kurulları’nın işbirliğinde bölgedeki kadın kooperatiflerinin ekonomik yapılarının ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi hedefiyle hayata geçirilen eğitim projesinin kapanış eğitimi Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merva Yadigar Gençer’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitimde MCA Bilişim Dijital Medya ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Ali Bahadır Aydın “Sosyal Medya ve Dijital Pazarlama”; Profesyonel Reklam Fotoğrafçısı Cumhur Aygün ise “E-Ticaret ve Sosyal Medya Pazarlaması İçin Mobil Fotoğrafçılık” konusunda kadın girişimciler ve kadın kooperatiflerinin temsilcilerine bilgiler verdi.
“EĞİTİMLERİ 750’YE YAKIN KİŞİ TAKİP ETTİ”
Eğitim projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Doğu Marmara Bölge Temsilcisi Sevgi Saygın, kadın kooperatiflerinin kurumsal kapasitelerini güçlendirerek üretim ve tedarik zincirlerinde daha aktif bir rol üstlenmelerini sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Bu çerçevede kadın kooperatiflerine yönelik eğitim projesini hayata geçirdiklerini belirten Saygın, “Kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve kadın kooperatiflerimizin rekabet güçlerinin artırılması adına İcra Komitesi toplantılarımızda yaptığımız değerlendirmeler sonucunda eğitim projemizi kurguladık. Doğu Marmara Bölgesi Kadın Girişimci Kurulları ile yaptığımız istişare toplantıları ve üniversitelerden akademisyenlerimizin katkıları ile ihtiyaç analizi çalışmamızı tamamlayarak eğitim takvimimizi oluşturduk. 6 Ekim’de startını verdiğimiz proje kapsamında “Kooperatifçilik, Kendimizi Keşfetme ve Biz Olgusu”, “Ürün Geliştirme, Satış ve Pazarlama” ve “E-Ticaret” olmak üzere 3 ana başlıkta 6 hafta boyunca toplam 12 online eğitim gerçekleştirdik. Eğitimlerimizi 750’ye yakın kişi takip etti. Projemize katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“KADIN KOOPERATİFLERİNE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Toplantının açılışında konuşan Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merva Yadigar Gençer, kadın kooperatiflerinin ülke ekonomisi ve istihdama önemli katkılar sağladığını belirterek, Kadın Girişimci Kurulları olarak kadın kooperatiflerinin güçlenmesi ve üretimde daha fazla yer alması için destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
“GÜNÜMÜZÜN EN KALABALIK CADDELERİ ARTIK DİJİTAL PLATFORMLAR”
MCA Bilişim Dijital Medya ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Ali Bahadır Aydın kadın kooperatiflerine sosyal medya yönetimi ve pazarlamasına ilişkin bilgiler verdi. Dünya genelinde yaklaşık 4.2 milyar aktif sosyal medya kullanıcısı olduğunu belirten Aydın, tüm kullanıcıların potansiyel müşteri niteliği taşıdığına vurgu yaptı. “Günümüzün en kalabalık caddeleri artık dijital platformlar.” diyen Aydın, “Bugün Paris’in en ünlü ve kalabalık caddelerinden Champs Elysees’de (Şanzelize) işyeri açmak için metrekare başına 13 bin euro, New York 5. Cadde’de ise 33 bin euro ödemeniz gerekirken 1.8 milyar günlük trafiğe sahip Facebook ve 500 milyon günlük trafiğe sahip Instagram gibi sosyal medya mecralarında ürünlerinizi ücretsiz olarak pazarlayabilirsiniz. Ancak bunun için öncelikle potansiyel müşterilerinizi iyi tanımanız gerekiyor. Hedef kitlenizi doğru belirleyemezseniz dijital dünyada ticaret yapmanız çok zor olacaktır.” dedi. Aktif sosyal medya yönetimine ilişkin detaylar veren Ali Bahadır Aydın ayrıca örnek uygulama ile hedef kitle tespiti, pazarlama dili ve anahtar kelime kullanımına ilişkin önemli ipuçları paylaştı.
“HEDEF KİTLENİZİ DOĞRU GÖRSELLE YAKALAYABİLİRSİNİZ”
Profesyonel Reklam Fotoğrafçısı Cumhur Aygün, e-ticaret ve sosyal medya pazarlaması için en iyi ve en doğru görsellerin kullanılması gerektiğini söyledi. İnsanların okumaktan ziyade daha çok görsellere odaklandığını belirten Aygün, “Hedef kitlenizi doğru görselle yakalamanız gerekiyor. Ürününüze odaklanarak, doğru ışıkla sade görseller kullanmanız ve paylaşımlarınıza aynı tarz ve konsept ile devam etmeniz çok önemli.” dedi.
BTSO Akademi işbirliğinde düzenlenen eğitimler ayrıca BTSO’nun Youtube sayfasından da izlenebiliyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. 1 1 2 Kadın Kooperatifleri Eğitim Projesi Kapanış Programı Gerçekleştirildi için yorumda bulun

    Kadın Kooperatifleri Eğitim Projesi Kapanış Programı Gerçekleştirildi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Kadın Kooperatifleri Eğitim Projesi Kapanış Programı Gerçekleştirildi için ilk yorumu yapabilirsin.